Styrelsen

Rytmikförbundets styrelse

Styrelsen väljs på förbundets förbundets årsmöte. Här är en presentation av den nuvarande styrelsen.

Styrelseledamöter

SAga blomberg

Ordförande

Jag är utbildad rytmiklärare på KMH i Stockholm 2006 och har även vidareutbildat mig inom körledning/dirigering. Jag har jobbat med rytmik och musik inom skola, kulturskola, folkhögskola och högskola, samt med flertalet fristående körer och andra frilansuppdrag.
Just nu är jag aktivitetsansvarig på ett äldreboende som har musik och rörelse som profil, där jag tillsammans med två kollegor skapar stunder av möten och meningsfullhet i musikens och rytmikens tecken.
Jag är också aktiv inom improvisationsteater och är med i en grupp där vi sätter upp improviserade musikaler – det är lekfullt och spännande och jag har väldigt mycket användning av min rytmikkompetens!

ELIN WAILETH WIKSTRÖM

Ledamot

Här är jag, hemma i min lägenhet i Malmö. Jag delar min tid mellan att undervisa och ansvara för Rytmik på Musikhögskolan i Malmö, frilansa med dansduon #wailethbardon och vara föräldraledig. Jag har tidigare jobbat både i grundskolan och på kulturskola med El Sistema-verksamhet. Jag älskar att dansa till stora trumensembler, vi ses!!! 

Hemsida: www.wailethbardon.se

Sara Svensson Ringbo

Sekreterare

Efter rytmikutbildningen, som var på  Helsjöns folkhögskola och på musikhögskolorna i Göteborg och Köln 1992-1999, har Sara jobbat med rytmik och kör i alla åldrar och jobbar nu på Kulturskolan Hisingen, Göteborg. I sitt styrelsearbete hoppas hon kunna motivera fler rytmikutbildade att återvända till förbundet så att det blir ett än större och mer levande förbund.

Hanna höglind

Ledamot (vilande)

Jag är utbildad rytmikpedagog vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har sedan min examen (2004) arbetat med rytmik och musik inom bland annat förskola, kulturskola, grundskola och högskola. Jag brinner för att musiken och rytmiken ska vara tillgänglig för barn, elever och pedagoger. 

För mig är det tydligt att musik inte bara är toner utan också ett ordlöst språk som har förmågan att kommunicera känslor och stämningar. Utan att använda ord kan musik och rytmik öppna upp oss och få oss att mötas oavsett bakgrund, kulturell tillhörighet, kön eller ålder. 

Förutom Rytmiken står folkmusiken mig varmt om hjärtat och jag spelar på mina instrument: fiol, nyckelharpa och sång så fort jag får tillfälle.

 

Barbro Rydin

Ledamot

1976 tog jag examen i rytmik och cello på Malmö Musikhögskola. Det var på den tiden som Gerda von Bülow ledde rytmikundervisningen.

Jag har undervisat i de flesta skolformer både med barn och vuxna. De sista femton åren specialiserade jag min rytmikundervisning – ”Samspel Rytmik–Matematik” och ”Rytmik med inriktning Qigong för barn”. Det var roligt och intressant och ledde mig till många spännande resor i rytmikens tjänst och sysselsätter mig fortfarande. Ett liv med rytmik är fullt av överraskningar.

 

ingrid sivard

Kassör

Jag arbetar som rytmiklärare på Uppsala Kulturskola, med rytmikundervisning och prova på-instrument, samt i El Sistema i Gottsunda. Sedan examen 2014 har jag arbetat på högstadiet som musik- och matematiklärare, lett pianogrupper och dirigerat kör, i Uppsala och Stockholm. Under utbildningstiden som ensam rytmikstudent i klassen lärde jag känna många internationella studenter och lärare, och var utbytesstudent i Genève, där jag fick kontakter för livet. Jag kopplar av genom matlagning, bakning och genom att umgås med vänner och familj.

CHristina j. löwbom

Ledamot

Verksam som rytmiklärare på Estetiska programmet i Skellefteå (Andertorpsgymnasiet). Undervisar i Rytmik, Ensemble, Musik och gehörslära, Estetisk kommunkation m.m. 
 
Gick ut MHS i Stockholm 1987. Sjunger i ett band: Reclaim the music och spelar också saxofon i Skellefteå Musikkår. 
 
Åker också en hel del skidor, gärna utför på nyfixad manchester. Har ca 30 skiddagar per år!

Gudrun engberg

Suppleant

Gudrun Dahlgren Engberg är ubildad på KMH i Stockholm 2004 och har även viadareutbildat sig som sångpedagog inom folkmusik och afroamerikask genre. I huvudsak har hon arbetet på grundskola som musiklärare, men även på kulturskola och vuxenutbildningar såsom Stockholm Elementära Teaterskola, GIH, SMI och KMH. 2018 statade Gudrun Vallentuna Musikklasser i samarbete med Kulturskolan för årskurs 4-6 med blåsklasser och rytmik. Hon är även verksam som sångerska och pianist, sångpedagog samt körledare i olika sammanhang.

Se mer på: www.gudrunengberg.com

johanna karlén

Suppleant

Från Stockholm.

Bli medlem i Svenska rytmikförbundet