• Detta evenemang har redan ägt rum.

Inspirations- och utbildningsdag 22 sept 2018

september 22 @ 09:30 - 17:30

En dag fullmatad med rörelse, sång och spel i olika praktiska rytmikpass samt en spännande paneldiskussion med fokus på rytmikens nuläge och nära framtid i Sverige.

Allt detta kostar endast 25kr i fikapeng för medlemmar (eller medlemsavgift + fikapeng för dig som ännu inte är medlem).

Ta på dig sköna kläder, ta med ditt instrument och dyk upp på Artisten kl. 9:30 för fika och mingel. OBS! använd huvudingången.  Klockan 10 drar programmet igång! Lunch på stan eller ta med en matlåda efter tycke och smak. Efter 17:30 fortsätter kvällen på restaurang för dem som vill och kan. Ange om du vill vara med på kvällen i anmälan så att vi kan boka bord.

Anmäl dig till medlem@svenskarytmikforbundet.se senast 17/9

Program:

9.30-10.00 Fika

10.00-11.30 Låt/text/rörelseskapande, från ax till limpa

Tobias Edvardsson, rytmikpedagog, folkmusiker och scenkonstnär som känns igen bland annat från sångensemblen Amanda och massor av barnmusikteater från Big Wind.

11.45-13.15  Mellan då och nu – historik, forskning, praktik – en föreläsning på golvet i rörelse

Johanna Österling Brunström, erfaren rytmikpedagog och tillika filosofie doktor som just nu är ansvarig för rytmikpedagogiken på musikhögskolan i Malmö.

13.15-14.30 Lunch

14.30-16.00 Rytmiken och solfègen – att vara unison med sig själv och stämma med andra

Incca Rasmusson, rytmikpedagog, forskare, körledare och studierektor på KMH. Kan det mesta om rytmikens rötter och är en fena på solfège och metrik.

16.00-16.30 Fika och tid för ombyte

16.30-17.30 Paneldiskussion: Vad behöver vi göra för att stärka rytmikens position i Sverige?
Rytmikpedagogen AnnaMaria Koziomtzis, lektor och akademichef på KMH i Stockholm modererar diskussionen. I panelen: Johanna Österling Brunström,  Incca Rasmusson, Tobias Edvardsson och Ulla Eckersjö (rytmikpedagog, koreograf och under många år ansvarig för rytmikutbilningen på HSM i Göteborg)

17.30 Slut. De som vill går ut och äter tillsammans c:a kl 18 (meddela det i din anmälan)

Datum:
september 22
Tid:

Svenska Rytmikförbundet
E-post:
info@svenskarytmikforbundet.se

Högskolan för scen och musik
Fågelsången 1
Göteborg, Sverige